top of page

En fråga lika enkel som svår

2022 är här. Och av någon anledning tänker jag tillbaka på millennieskiftet. Det är 22 år sedan, galet vad tiden går.


Då befann jag mig på en brakande nyårsfest i Fromheden, omgiven av sköna människor från Malå, Norsjö, Lycksele och orterna där omkring. Nyårsklänningarna glittrade och vi pratade om datorer och mikrovågsugnar skulle klara nyårsnatten och hur unikt det var att uppleva ett millennieskifte.


Jag var 21 år och jobbade med kommunikation och marknadsföring på AM Hultdin i Skellefteå. Kort därefter följde år med första huset, stor renovering, första barnet, bröllop, mer renovering, andra barnet, flytt till nytt hus och så tredje barnet. Slutade på AM och provade vingarna som egen och därifrån några år genom byråvärlden och besöksnäringen, in till två härliga år som egen företagare (mitt under pandemin) med Hanna på Lokalkontoret. Vi blev ett radarpar som arbetat flitigt, enkelt och alltid utan prestige. Så skönt och något jag bär med mig för evigt.


Samtidigt har det AM jag lämnade som 29-åring vuxit och utökats med fler företag. I Umeå utvecklas ett nytt underhållsprogram med Tobbe och Kim, två unga utvecklare som vill mycket och jobbar hårt. Och i Skellefteå växer AM System med fantastiska kunder och medarbetare. Och den 1 juli förvärvade bröderna Trolltunet och både jag och min syster fick frågan att joina.


Att kliva in i brödernas livsverk och göra detta tillsammans med dem. En fråga lika enkel, som svår. Svår för att ingen vet vad som är bäst i längden. Vi är alla fyra födda i ett familjeföretag, som vår pappa höll oss ifrån hela livet. Utan att vi vet varför. Något som också gjort oss oerhört nyfikna på just företagande inom familjer.


Frågan jag och min syster fick var också enkel. För att citera Ernst; i det enkla bor det vackra. Vi är en syskonskara på fyra och entreprenörskapet har gått i arv. Nu förenas våra likheter och olikheter i en koncern och vi ska göra det vi kan för att utveckla de bolag vi engagerar oss i.


Nu står 2022 för dörren och vi startar resan som en kvartett. Vi gör det tillsammans med våra fantastiska medarbetare på AM System, AM Service och Trolltunet och vi gör det enkelt, prestigelöst och för att vi tycker om det.


Avslutar årets första blogg-inlägg med den japanska världsåskådningen Wabi-sabi;

Inget varar för evigt, inget är perfekt och inget blir någonsin färdigt.


Gott nytt 2022.234 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page